k9-4care.nl
Praktijk voor pedagogische begeleiding door dierondersteunde interventies

  

 

Wie ben ik

Mijn naam is Gerrie Pols. 

Het welbevinden van mens en dier is wat mij motiveert. In mijn jonge jaren heb ik gewerkt als dierenartsassistente. Daarna heb ik de overstap gemaakt van dier naar mens. Ik heb een opleiding tot leerkracht gevolgd en heb vele jaren voor de klas gestaan. In eerste instantie basisonderwijs, daarna voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Werken in het speciaal onderwijs vergt naast de didactische kennis ook vooral veel geduld, organisatievermogen en vertrouwen in het kind/de jongere. Mijn persoonlijke uitdaging is dan ook om in elk kind/jongere binnen korte tijd iets “speciaals” te ontdekken, daar krijg ik nog steeds meteen goede zin van. In mijn baan als ambulant begeleider heb ik scholen, ouders en leerlingen met een handicap of ziekte in het voortgezet onderwijs mogen begeleiden. 

Om het werken met mens en dier te kunnen combineren heb ik mijn praktijk k9-4care opgestart. Ik vind het belangrijk kinderen en jongeren op weg te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei en hen te helpen bij de problemen die ze hierbij ondervinden. Naast verschillende opleidingen en veel ervaring in het werken met kinderen en jongeren heb ik ook opleidingen gevolgd voor het inzetten van dieren bij het begeleiden van kinderen en jongeren. Zelf werk ik met honden. Ik ben ervan overtuigd dat zij een enorme bijdrage kunnen leveren aan het bewustwordingsproces en helingsproces. Een hond leeft in het nu, hij laat nare herinneringen uit het verleden los en heeft geen zorgen om de toekomst. Wat zouden wij mensen gelukkig kunnen zijn als we dit van hen kunnen leren.

 

Categorie├źn